Amuses

Ga terug naar startpagina


Bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesam

Amuses
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:
150 gr Tonijn
1 stuk Avocado
0,25 stuk Komkommer
1 el Crème fraîche
1 stuk Citroen
1 stuk Sojasaus
30 gr Sesamzaad
1 stuk Limoen
0,5 teentje Knoflook
0,5 stuk Spaans peper
1 el Sesamolie
70 ml Zonnebloemolie
1 el Honing

Bereidingswijze:
Voorbereiding De dressing:
  1. Meng alle ingrediënten behalve het sesamzaad in de blender tot een gladde massa
  2. Rooster de sesamzaadjes in een pan goudgeel en meng ze met de dressing
  3. Breng de dressing op smaak met peper en zout
 
Bereidingswijze
  1. Snij de tonijn in 6 mooie dunne plakjes van een halve centimeter. Leg de plakjes tussen folie en plet ze met de pan flinterdun
  2. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar
  3. Leg een plakje tonijn op een stuk folie en scherp hierop een lepeltje avocado mengsel
  4. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon
  5. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast
  6. Verwijder het folie en bestrijk de bonbon met de dressing.



Coppa met truffel

Amuses
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
Italiaanse coppa ham
Olijfolie
Truffelolie
Zomer of winter truffel
Peper en zout
Ciabatta

Bereidingswijze:
  1. Leg de coppa ham mooi gerangschikt op een bord
  2. Meng gelijke delen olijfolie en truffelolie in een beker (per persoon 3 eetelepels)
  3. Voeg wat peper en zout toe en verdeel over de coppa.
  4. Maak met een truffelschaafje dunnen plakjes en verdeel dit over de coppa (wees niet te zuinig)
  5. Serveer met warme ciabatta



Coquilles met spek en peterselieboter

Amuses
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
24 kerstomaatjes aan de tak
24 coquilles schoongemaakt
12 plakken ontbijtspek (halve plak per coquille)
3 el olijfolie
3 el boter
2 teentjes knoflook fijn gehakt
1 limoen sap en geraspte schil nodig
1 een klein bosje platte peterselie fijn gehakt

Bereidingswijze:
  1. Verhit de oven tot 180°C. Leg de tomaatjes op een bakschaal en bestrooi met peper en zout en olijfolie. Doe deze in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken. Haal uit de oven en zet apart. Reduceer de hitte van de oven naar 100°C
  2. Leg 1 coquille op een half plakje ontbijtspek en rol dit strak op en zet vast met een tandenstoker (of van die leuke bamboeprikkers die ik heb gebruikt). Verhit een koekenpan tot hij flink heet is. Voeg de olijfolie toe en bak de coquilles tot het spek gebruind is en aan alle kanten crispy. Hou wel in de gaten dat je dit niet te lang doet want coquilles zijn snel gaar! Hou ze warm in de oven tot de rest klaar is.
  3. Voeg de boter en knoflook aan de pan toe waar je net de coquilles in hebt gebakken en laat dit een paar minuutjes op lage hitte bakken. Voeg het limoensap en de rasp toe en verwarm. Voeg als laatste de platte peterselie toe.
  4. Serveer de coquilles met de tomaatjes en druppel de limoen peterselie boter erover heen. Als je coquille schelpen hebt is het leuk om ze daarin te serveren!



Erwtenpuree met gebakken coquilles

Amuses
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:
1 grote sjalot
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
500 gr verse of diepvries doperwten
1 el gehakte munt
250 ml groentebouillon
2-3 el crème fraîche
sap van 1/2 citroen
8 coquilles
2 el boter
1 potje viskuit

Bereidingswijze:
  1. Snijd de sjalot in dunne ringen en hak de knoflook fijn
  2. verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de doperwten, munt en groentebouillon toe en breng aan de kook
  4. Zet het vuur lager en laat 5 min. Zachtjes doorkoken tot de erwten gaar zijn
  5. Pureer het erwtenmengsel en roer naar smaak crème fraîche, citroensap, zeezout en versgemalen zwarte peper door de puree
  6. Besprenkel de coquilles met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout
  7. Leg de coquilles in een hete koekenpan en bak ze 30 sec. aan elke kant.
  8. Schept de erwtenpuree in een kommetje, leg er een coquille bovenop en garneer met een beetje viskuit



Krabhapje

Amuses
Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
1 sinaasappel
2 el mayonaise
½ bosje dille
3 lente uitjes
½ rode peper
2 el ongezouten pistachenootjes
1 blikje krab

Bereidingswijze:
  1. Snij de sinaasappel in mooie partjes (zonder vlies). Snij vervolgens de partjes in drieën. Doe dit boven een kom zodat het sap wordt opgevangen.
  2. Doe de mayonaise in de kom en klop los. Breng op smaak met peper en zout en fijngehakte dille.
  3. Snij de lente-ui in ragfijne ringen. Hak de peper (zonder zaadjes) fijn en de nootjes grof.
  4. Meng dit alles met de uitgelekte krab en sinaasappelstukjes door de mayonaise.
  5. Verdeel het mengsel over kleine glaasjes.



Wilde rode zalm met een sausje van mango en granaatappel

Amuses
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
1 x blikje 213 gram rode wilde Alaska zalm
1 granaatappel
1 mango, geschild, ontpit en fijngesneden
1/4 komkommer, fijngesneden
1 groene peper, ontpit en in kleine reepjes gesneden
Fijngeraspte schil en sap van 1 limoen
1 eetlepel gehakte verse munt
Suiker
Zout

Bereidingswijze:
  1. Laat de zalm uitlekken, gooi het vocht weg. Eventuele huid en graten verwijderen, daarna de zalm in kleine mootjes breken
  2. Halveer de granaatappel en vang de pitten op in een kom
  3. Voeg de mango, komkommer, peper, limoenschil en -sap en munt toe
  4. Naar smaak suiker en zout toevoegen
  5. Voeg de moten zalm toe en meng alles door elkaar Serveer dit lekkernij in amuselepels